DWCprint stapt over op een unieke innovatieve en duurzame drukmachine

Groningen. Het bedrijf DWCprint uit de stad Groningen gaat als eerste bedrijf in Nederland digitaal drukken op een high-end digitale drukmachine. De investering in deze innovatieve en duurzame machine biedt DWC de mogelijkheid om opdrachten, die nu voor een groot deel buiten de provincie Groningen worden uitbesteed, voortaan geheel in eigen beheer te produceren. Hierdoor zal op termijn de omzet stijgen en de werkgelegenheid toenemen met 3-6 fte, (LBO/MBO). De aanschaf van de machine is mede mogelijk door subsidie van 50.000 euro vanuit het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen-2 van de provincie Groningen.

De machine ‘Kodak NEXPRESS ECO2500’ is niet alleen duurzaam in gebruik maar is bovendien opgebouwd uit een hergebruikte oude ombouw. De techniek is innovatief vanwege de mogelijkheid om naast full colour met een vijfde kleur – wit of goud – te printen. Ook de snelheid waarmee de machine kan drukken en afwerken is uniek.

DWCprint
DWCprint is in 2008 opgericht en gevestigd in Groningen. De onderneming biedt grafische producten aan en dicht het gat tussen het online bestellen en de reguliere drukkerijen. Op dit moment werken er vier personen.

Groningen@Work en Innovatief en Duurzaam MKB
Groningenatwork is het provinciale programma Economie en Arbeidsmarkt 2016-2019. Groei van werkgelegenheid door inzet op een innovatief en groen Groningen is een van de drie speerpunten. Het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen-2 maakt hier onderdeel van uit. Met dit programma wil de provincie Groningen innovatie en duurzaamheid binnen het midden- en kleinbedrijf bevorderen. In totaal is er 2,4 miljoen euro beschikbaar.