Veel ervaring en talent op lijst ChristenUnie Stadskanaal

Veel ervaring en talent op lijst ChristenUnie Stadskanaal
Bert van Beek

MUSSEL – Tijdens de ledenvergadering van de ChristenUnie hebben de leden de kieslijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in Stadskanaal op 21 maart 2018. De huidige fractievoorzitter Bert van Beek (56) voert net als in 2014 de lijst aan. De inwoner van Mussel, in het dagelijks leven werkzaam op het ministerie van financiën en vader van vier volwassen kinderen, wordt gevolgd door wethouder Johan Hamster op plek 2. De 35-jarige Knoalster is beschikbaar voor een derde periode als wethouder indien de ChristenUnie wederom tot bestuursverantwoordelijkheid geroepen wordt.

Met de Onstwedders Ingrid Sterenborg, Frits van der Heide en Guurtje van der Heide op de plekken 3,4 en 6 staan er meer bekende namen op de lijst: zij zijn allen (commissie)raadslid en in het dagelijks leven werkzaam als respectievelijk agrarisch ondernemer, hoofdagent bij de politie en medewerker in de thuiszorg. Arjen Tamsma op plek 5 is op de lijst in Stadskanaal een nieuw gezicht, de financieringsspecialist neemt echter wel ruime ervaring vanuit de gemeenteraad van Apeldoorn mee. Twee aanstormende talenten Jelmer van der Veen en Rineke Joosten completeren de top 8.

De top van de lijst kenmerkt zich door opgeteld meer dan een halve eeuw ervaring in het lokale bestuur, terwijl de gemiddelde leeftijd nog maar rond de 43 jaren is. In totaal staan er 21 namen op de lijst: 8 vrouwen en 13 mannen. Lijsttrekker Bert van Beek is content over  het team waarmee de ChristenUnie de verkiezingen in zal gaan: “Het is.een gedreven, enthousiaste en ervaren ploeg met hart voor Stadskanaal, de inwoners en de Christelijke politiek.”

Tijdens de ledenvergadering werd ook het verkiezingsprogramma vastgesteld. Deze heeft als titel en als thema “waardevol” meegekregen.

Voorstel voor de kandidatenlijst van de ChristenUnie afdeling Stadskanaal voor de verkiezingen van de gemeenteraad van Stadskanaal op 21 maart 2018.

Nummer –  Naam –  Woonplaats
1 van Beek, A.H. (Bert) Mussel
2 Hamster, H.J. (Johan) Stadskanaal
3 Sterenborg-Kooij, I.J. (Ingrid) Onstwedde
4 van der Heide, F. (Frits) Onstwedde
5 Tamsma, A. (Arjen) Stadskanaal
6 van der Heide-van Asselt, G. (Guurtje) Onstwedde
7 van der Veen, J. (Jelmer) Stadskanaal
8 Joosten-Wever, R.B. (Rineke) Onstwedde
9 Douwstra, T. (Tjip) Stadskanaal
10 Dijkstra, O.J. (Okko) Mussel
11 Schaap, E. (Erik) Stadskanaal
12 Aartsen-van Ommen, G. (Gerry) Stadskanaal
13 Heeling, A.B. (Bert) Stadskanaal
14 Broesder, H. (Hilda) Stadskanaal
15 Klein, J. (Johan) Stadskanaal
16 Stuursma-Boersma, A. (Anja) Stadskanaal
17 Kloeze, H. (Harry) Stadskanaal
18 Fennema-Veenhuizen, I. (Ina) Mussel
19 Altena, E. (Erwin) Mussel
20 Biewenga-van Houwelingen, M.I. (Mirjam) Mussel
21 Huisman, J. (Jurjen) Stadskanaal