Aandacht voor veilig fietsen tijdens fiets-4-daagse Marum

Symbolfoto

Marum | Van 29 mei tot en met 1 juni is de fiets-4-daagse in Marum. De eerste dag van de fiets-4-daagse staat in het teken van de campagne Groen Licht.  Op 29 mei wordt er extra aandacht gevraagd voor veilig fietsgedrag. De campagne Groen Licht heeft als doel om het verkeer in de provincie Groningen veiliger te maken. Inwoners van de provincie Groningen worden bewuster gemaakt van wat zij zelf kunnen doen om weer veilig thuis te komen.

 

De fiets is onmisbaar voor veel Nederlanders. Helaas gebeuren er nog veel ongelukken als gevolg van onveilig fietsgedrag. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat vorig jaar voor het eerst meer fietsers dan automobilisten zijn omgekomen in het verkeer. Op 29 mei geeft het campagneteam Groen Licht daarom op de eerste pleisterplaats van de fiets-4-daagse tips over fit en veilig fietsen. Zo wordt er aandacht besteed aan veilig op- en afstappen en aan het gebruiken van de versnellingen en ondersteuning van de e-bike. Daarnaast is er de mogelijkheid de fiets te laten checken. De voorlichting is vooral gericht op 70-plussers, omdat deze groep relatief vaker betrokken is bij een verkeersongeval.

 

‘Ik ga voor Groen Licht!’

Het campagneteam van Groen Licht zet zich in voor een verkeersveiliger Groningen. Dit doen ze door Groningers bewuster te maken van wat zij zelf kunnen doen om weer veilig thuis te komen. De campagne heeft als doel: Groen Licht voor heel Groningen. Op de website www.groenlichtgroningen.nl is van alles over de campagne te vinden. Groningers kunnen daar online de belofte: ‘Ik ga voor Groen Licht!’ doen. Daarmee beloven zij bij te dragen aan een verkeersveilig Groningen. Op de website is te zien hoeveel Groningers de belofte al hebben gedaan.

 

Campagne Groen Licht Groningen

Groen Licht Groningen is een campagne van Verkeerswijzer Groningen. Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden en partners die zich onder meer inzetten voor de verkeersveiligheid in Groningen.

 

Meer informatie over de fiets-4-daagse in Marum is te vinden op www.touristinformationmarum.nl.